Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

ουστ.....


Ερώτηση βουλευτών Χρυσής Αυγής για τουρκικές προκλήσεις
Ερώτηση για τον προκλητικό κατάπλου τουρκικής φρεγάτας στο Λιμάνι του Πειραιά κατέθεσαν οι Βουλευτές Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός και Νικόλαος Κούζηλος. Η τουρκική φρεγάτα κατέπλευσε στο Λιμάνι του Πειραιά στα πλαίσια επισκέψεως ΝΑΤΟικής δύναμης και μη σεβόμενη τους διεθνείς κανόνες δεν ανήρτησε την Ελληνική Σημαία. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 
ΠΡΟΣ
1)   ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
2)   ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
 ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ»

      Την 10η Ιουλίου 2012 έφτασαν στον Πειραιά τρία πολεμικά πλοία στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Βάσει των διεθνών νόμων που διέπουν την ναυσιπλοΐα τα πολεμικά πλοία ξένων χωρών που φτάνουν άνευ εχθρικών διαθέσεων σε λιμάνι, οφείλουν να αναρτήσουν την σημαία της χώρας που τα φιλοξενεί.
      Εκ των τριών, αυτών, πολεμικών πλοίων τα δύο που ανήκουν στην Γερμανία και την Γαλλία έχουν κανονικά αναρτήσει την Ελληνική Σημαία μαζί με την σημαία της χώρας τους. Η τρίτη φρεγάτα που είναι τουρκική δεν έχει αναρτήσει την Ελληνική Σημαία, ως όφειλε, και μάλιστα η παρατήρηση λιμενικού σχετικά με το ζήτημα έπεσε στο κενό, υπό τον φόβο δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου.