Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ.......... ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ

Κέρκυρα: Αγανακτισμένοι "έδιωξαν" τη Γκερέκου από το Φεστιβάλ Τεχνών


Τα συνθήματα και οι διαμαρτυρίες των Αγανακτισμένων πολιτών της Κέρκυρας αναγκάσαν τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει χθες από την ενακτήρια συναυλία.

Σύμφωνα με το corfupress.com το επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου.


Οι δεκάδες αγανακτισμένοι ...

κατευθύνθηκαν από την Πλατεία Δημαρχείου όπου είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα διεξαγόταν συναυλία.

Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων.

Προφανώς η βουλευτής Κέρκυρας αποχώρησε προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα παρά το γεγονός πως η διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν δική της πρωτοβουλία.

Στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.